La reurbanització del carrer Caballero de Rodas augmenta l'amplada de voreres i millora l'accessibilitat

Dins de les actuacions hi ha la instal·lació d'una zona de jocs infantil a l'alçada de la Colònia Sant Esteve, amb una superfície propera a 30 m2
29.05.2024
LA REURBANIZACIÓN DE LA CALLE CABALLERO DE RODAS AUMENTA EL ANCHO DE ACERAS Y MEJORA LA ACCESIBILIDAD
L?obra, que compta amb un pressupost de gairebé un milió d?euros, es desenvolupa al llarg de 1.700 metres lineals, amb pavimentat de voreres de 6.000 m2 i una superfície d?asfaltat de 7.600 m2

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat per la regidora d'Infraestructures i Gestió Urbanística, Sandra Sánchez, han visitat les obres de reurbanització d'un dels carrers principals de la ciutat, Caballero de Rodas, que abasten des del carrer d'Apolo fins al final , que coincideix amb la intersecció al carrer Galeón.

Les obres de Cavaller de Rodes estan incloses dins del contracte de reasfaltat i millores d'itineraris de vianants i accessibilitat, en què s'ocupa un capítol exclusiu per a les obres de Reurbanització de Cavaller de Rodes, amb una inversió de 998.720 euros, amb despeses generals, benefici industrial i IVA inclosos.

CANVI DE LA SECCIÓ DEL CARRER

La reurbanització que s'està duent a terme i que canviarà per complet la fesomia del carrer, consisteix en l'eixample de voreres, modificant així la secció transversal del vial, generant un únic carril de circulació de 4 metres d'amplada, bandes de aparcament a banda i banda i una amplada de voreres variable fins a la trobada amb les façanes de les edificacions, que dependrà de l'amplada de carrer de cada tram.

ARBRAT VIARI

L'arbrat existent en aquest vial de Torrevella ha estat trasplantat a zones verdes municipals, i serà substituït per altres espècies que no afectin el paviment de voreres i calçada. A més, es reubiquen 125 escocells sobre vorera, generant així major nombre d'aparcaments en calçada, incloent-hi la instal·lació de 1.700 metres de nova xarxa de reg per degoteig, amb les corresponents arquetes de registre.

CANALITZACIÓ PER A FUTUR ENLLUMENAT PÚBLIC

Així mateix, s'estan executant rases a les dues voreres amb dos tubs de reserva i una longitud total de 1.700 metres de traçat, en previsió d'una futura instal·lació d'enllumenat mitjançant bàculs o columnes, ja que actualment l'enllumenat públic és de braços encastats a les façanes de les edificacions.

PAVIMENTACIÓ i ACCESSIBILITAT

A més, la superfície de pavimentació de voreres sobre solera de formigó i acabat amb llamborda grisa petri, serà propera a 6.000 m2, amb encintat de vorades linealment de 2.200 metres. Les cruïlles de cadascun dels carrers s'estan resolent mitjançant orelletes, millorant així l'accessibilitat i creant places de mobilitat reduïda en diferents punts. A més, s'instal·laran tanques de protecció a les orelles i bancs de mobiliari urbà a diferents zones. Les obres inclouen el reasfaltat d'una superfície total de 7.600 m2, fresat previ i la nova senyalització horitzontal.

Dins de les actuacions hi ha la instal·lació d'una zona de jocs infantil a l'alçada de la Colònia Sant Esteve, amb una superfície propera a 30 m2.

RENOVACIÓ DE XARXA D'AIGUA POTABLE

Cal destacar que aquestes obres de reurbanització s'han fet coincidir amb altres obres de renovació d'aigua potable que està duent a terme AGAMED, per la qual cosa s'estan executant prèviament els treballs de demolició, obertura de rases i, posteriorment, el muntatge de la nova xarxa de proveïment juntament amb les escomeses als habitatges. Un cop van finalitzant les obres d'AGAMED, és l'adjudicatari de l'Ajuntament qui comença aleshores a executar els treballs de reurbanització.

Actualment, mancant únicament de plantar el nou arbrat, ja està finalitzat el tram des del carrer Galeón fins al carrer Almudena.