Celebrats els tallers UA per conscienciar i visibilitzar el paper de la dona a la ciència

Per visibilitzar el paper de la dona en la ciència, la tecnologia i la innovació, així com per despertar les vocacions científiques, especialment les relacionades amb les disciplines STEM (científiques, tecnològiques, d'enginyeria i matemàtiques) entre les més petites, ahir es van desenvolupar els tallers “Aprend com funciona el nostre cervell” i “ Gallec .
Es tracta d´una iniciativa duta a terme des de la Seu de la Universitat d´Alacant (UA) a Torrevella, en col·laboració amb la Regidoria d´Educació de l´Ajuntament de Torrevella.
Els tallers es van desenvolupar al Centre Cultural Verge del Carme de Torrevella, per grups de trenta persones en tres horaris: 10.00, 11.00, 12.00, 17.30 i 18.30 hores.
Les persones que van assistir, majoritàriament alumnes del Col·legi Públic Cuba, però també de la UNED-Torrevieja i famílies, van aprendre, d'una banda, com funciona el nostre cervell i, de l'altra, a extreure l'ADN d'un plàtan.
María Luisa Molina Gallego és doctora en Biologia, neurocientífica, divulgadora científica i llicenciada en Biologia per la Universitat d'Alacant. Va començar la seva carrera investigadora al laboratori del Dr. Pere Berbel-Navarro del Departament d'Histologia de la UA a l'Institut de Neurociències d'Alacant, on va fer la seva tesina en el desenvolupament de l'escorça cerebral en embrions de rates hipotiroïdals.