Celebrada la taula de qualitat del SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística a Destinació)

De les propostes realitzades per les empreses s'estudiarà la possibilitat de convertir-ne alguna en Planes Millora a desenvolupar el 2022, abastant actuacions mediambientals, posicionaments de les empreses distingides, rutes col·laboratives de serveis turístics SICTED, etc.
17.11.2021
SICTED
Dels 36 oficis que abasta el SICTED, a Torrevella n'hi ha representats 15, encapçalat en nombre de distingits per restaurants, bars i cafeteries, comerços i hotels, participant també dependències municipals com platges, seguretat ciutadana, parc natural i turisme

Divendres passat va tenir lloc la Mesa de Qualitat del SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística a Destinació), que té com a finalitat aprovar els expedients dels serveis turístics que durant l'any 2021 han treballat per implantar aquest sistema de qualitat, i l'objectiu principal del qual és aconseguir un nivell homogeni de qualitat dels serveis turístics, tant d'aquells pròpiament turístics com d'altres que, sense ser-ho, contribueixen a la formació de l'experiència turística de la destinació.

En aquesta mesa, celebrada telemàticament, han participat la regidora de Turisme, Comerç i Hostaleria, Rosario Martínez Chazarra, per delegació de l'Alcalde-President i com a vocals:

* Lidia Rodríguez (Funcionària–Gestora SICTED)

* Socors Maria Palos (Funcionària–Gestora SICTED)

* Àngel Múrcia (Representant de Turisme Comunitat Valenciana).

* Antonio Vidal (Regidor de Platges).

* Adrián Ballester (en representació del regidor de Policia).

* Joaquín Guillamó (President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria).

* José Rubio, (en representació de l'Associació d'Hostalers, Comerciants i Veïns del Barri de l'Acequió).

* Pedro Andrés García (Vicepresident d'APYMECO).

Dels 36 oficis que abasta el SICTED, a Torrevella n'hi ha representats 15, encapçalat en nombre de distingits per restaurants, bars i cafeteries, comerços i hotels, participant també dependències municipals com platges, seguretat ciutadana, parc natural i turisme. Tot i la situació de pandèmia, Torrevella ha estat una destinació en què s'han mantingut el nombre d'empreses que aposten per la qualitat i la millora contínua com a lema principal del SICTED, només s'han produït tres baixes per tancament d'establiment i s'hi adhereixen 64 nous. protocols.

Per a noves empreses ha suposat 25 hores de formació, tres assessories individuals, justificar tres millores realitzades, dues assistències tècniques col·lectives, un grup de millora i l'avaluació final.

Durant la celebració de la Mesa, s'han aprovat els expedients de 74 empreses i serveis municipals avaluats que, posteriorment, s'elevaran per ser aprovats pel Comitè de Distinció que tindrà lloc el proper desembre.

Rosario Martínez va ressaltar el gran nombre d'empreses que cada cop aposten més per la qualitat del seu servei i de la destinació, així com l'esforç que han fet per distingir les empreses que han començat aquest any. Amb el Grup de Millora que es va dur a terme al CdT el passat 22 d'octubre, es va posar en relleu el Model de Destinació Turística Intel·ligent, així com les propostes a aquestes dels serveis turístics participants, les quals han estat recollides per, a la mesura del possible, poder traslladar-les a les regidories corresponents.

De les propostes realitzades per les empreses, s'estudiarà la possibilitat de poder convertir-ne alguna en Planes Millora a desenvolupar de cara al 2022, abastant actuacions mediambientals, posicionaments de les empreses distingides, rutes col·laboratives de serveis turístics Sicted, etc.