Presentat el projecte coeducatiu "Oques Digitals de la Igualtat" per als centre educatius de Torrevieja

Es tracta dactivitats digualtat entre dones i homes per a lalumnat dEducació Primària
02.02.2022
OCAS
La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Torrevieja ha posat a la disposició dels centres educatius de la localitat un projecte coeducatiu utilitzant el tradicional joc de l'oca, però actualitzat i versionat en perspectiva de gènere. Es tracta d'un material didàctic interactiu per treballar la igualtat entre dones i homes en relació amb professions, activitats, coresponsabilitat…, adreçat a l'alumnat de primària.

Als centres educatius participants se'ls facilitarà un link i una clau d'accés per tal que el personal docent els pugui utilitzar quan ho necessiti, o cregui convenient. Tots els centres es posaran en contacte amb el Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Torrevieja, al correu electrònic igualdad@torrevieja.eu .

L'edil d'Igualtat, Tomás Ballester, ha destacat que els nens i nenes tenen dret a desenvolupar-se en una societat igualitària on tothom pugui desenvolupar-se en plenitud. La igualtat entre homes i dones és un valor que cal interioritzar des de la infància on es comença adquirir la identitat de gènere. Els nens i les nenes adquireixen en aquestes primeres etapes de la seva vida normes i valors d'una societat concreta: comportaments prohibits i permesos.

La coeducació, per tant, ha afegit Ballester, és una eina fonamental per aconseguir la igualtat entre dones i homes i l'escola, com a espai de socialització, és fonamental juntament amb les famílies, per aconseguir eliminar la perpetuació dels rols de gènere que comporta el manteniment de desigualtats i discriminacions.