Pla de recepció de persones arribades d'Ucraïna

15.03.2022
Plan_recepción_personas_llegadas_Ucrania
Avui s'ha mantingut una reunió de treball a l'Ajuntament de Torrevella per concretar el Pla de recepció de persones arribades d'Ucraïna i els detalls dels processos administratius i serveis disponibles.

A la reunió hi han participat l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, i els regidors de Benestar Social, Ong´si Voluntariat, Educació, Cens i Estadística i Participació Ciutadana i l'edil de Residents Internacionals.

RECEPCIÓ

A l'arribada a la ciutat, hauran d'acudir a l'Associació d'Ucraïnesos per al registre a la mateixa. L'Associació es troba al carrer de Pedro Lorca, núm. 138.

EMPADRONAMENT

Des de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevieja es derivarà mitjançant un procés d'emergència al Padró de Torrevieja.

Educació

ESCOLARITZACIÓ

A la Regidoria d'Educació, situada al Carrer Maldonado, núm. 5, es realitzaran els tràmits per a l'escolarització als menors arribats des d'Ucraïna.

Per això, s'han habilitat 11 unitats/aules per part de la Conselleria d'Educació a diferents centres de la ciutat, que permetran l'escolarització, així com la integració i immersió lingüística dels menors arribats des d'Ucraïna.

DOCUMENTACIÓ

- La disponible en aquests moments.

- En cas de no disposar d'empadronament podrà sol·licitar plaça amb una declaració jurada del domicili on està residint a Torrevella,

BEQUES I AJUDES

- Els COL·LEGIS i IES informaran les famílies de les diferents ajudes que poden sol·licitar en matricular els seus fills/es.

ALUMNAT EN EDAT DE BATXILLERAT

- Han d'acudir a la subdelegació del Govern amb el passaport+visat, perquè el Govern Central faci el “volant”.

Benestar social i Ong´s

Es posarà a disposició de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella i també de les famílies ucraïneses els diferents sistemes d'ajuda establerts actualment. De la mateixa manera, des de les dues regidories es disposarà de tots els elements i recursos disponibles per atendre les necessitats de les famílies nouvingudes.

Estrangeria

Des de la Regidoria d'Estrangeria de l'Ajuntament de Torrevieja, en col·laboració amb l'Associació d'Ucraïnesos, es facilitarà l'assessorament per a la tramitació de la documentació i els permisos necessaris per a les persones nouvingudes des d'Ucraïna.

GUIES D'INFORMACIÓ:

- INFORMACIÓ PER A DESPLAÇATS UCRAÏNS:

https://drive.google.com/file/d/1Y_3oLMKkqB5_TSl2kGUVz48g0SLr23-K/view?usp=sharing

- GUIA DE REFUGIATS D'UCRANIA:

https://drive.google.com/file/d/1H_ZFzlGO4Q8sLF0V5PmLLUwLzVJFT4vO/view?usp=sharing