Lliurats els diplomes als 120 ucraïnesos que han realitzat els cursos d'espanyol organitzats per l'Ajuntament de Torrevieja

22.06.2022
Diplomas_ucranianos_torrevieja
La regidora de Residents Internacionals, Cooperació i Immigració, Gitte Lund Thomsen, ha lliurat avui al Palau de la Música, els diplomes als 130 ucraïnesos i ucraïneses que han realitzat els cursos d'espanyol organitzats per l'Ajuntament de Torrevieja, i que van començar el passat 30 de març.

Els cursos s'han dut a terme a l'aula de la seu universitària de la Universitat d'Alacant, al Centre Cultural Verge del Carme, i han estat impartits per professors de l'Associació de Voluntaris amb Iniciativa Social a Torrevieja (ATIS).

A causa de la gran quantitat de ciutadans procedents d'Ucraïna després de la invasió de Rússia, l'Ajuntament de Torrevella, en col·laboració amb l'Associació de Voluntaris amb Iniciativa Social a Torrevella (ATIS), van posar en marxa aquest projecte educatiu perquè s'integrin com més aviat millor la ciutat.

Els cursos han estat d'alfabetització i espanyol bàsic, i s'han impartit els dilluns, dimecres i divendres, en horari de 9:00 a 13:00 hores, repartit en quatre grups de 30 alumnes cadascun, havent comptat també amb el suport de residents ucraïnesos que parlen espanyol.

L'objectiu d'aquests cursos que imparteix des de fa uns quants anys ATIS és proveir els residents estrangers de la localitat d'eines suficients per a una integració adequada a la societat torrevellina.

L'Associació de Voluntaris amb Iniciativa Social a Torrevella (ATIS), és una ong que fomenta el voluntariat, i la gran majoria de les persones que hi col·laboren, després d'estar-hi associats, presten els seus serveis a Càritas, Creu Roja o Asila , entre altres associacions.