Comencen les actuacions de millores en itineraris de vianants i en accessibilitat

Aquestes obres suposaran un canvi molt important per a tots els ciutadans, principalment per a les persones amb diferents capacitats i problemes de mobilitat
17.11.2022
Obras_itinearios_peatonales
La regidora de Qualitat dels Serveis Urbans de l'Ajuntament de Torrevella, Sandra Sánchez, informa que han començat les obres de millores d'itineraris de vianants i d'accessibilitat a diferents zones de la ciutat i repartides per tot el terme municipal.

Sandra Sánchez indica que fa un mes van començar de manera progressiva nombroses obres que han estat fruit, d'una banda, de la revisió que ha dut a terme l'Àrea d'Infraestructures, Obres i Serveis a través d'un PROGRAMA PREVENTIU PER AL MANTENIMENT I LA CONSERVACIÓ D'ITINERARIS DE VIANANTS i, d'altra banda, de diverses sol·licituds dels ciutadans que fins ara no havien pogut ser ateses per tractar-se d'actuacions de certa envergadura.

El programa creat per revisar l'estat en què es trobaven els itineraris va tenir per objecte detectar els danys i reparar segons correspongui, amb la finalitat de poder dur a terme un manteniment preventiu a les voreres, passejades, zones de vianants, etc., de la ciutat .

Sandra Sánchez ha assenyalat que segons la legislació a la Comunitat Valenciana, s'entén per ITINERARI PEATONAL “l'àmbit o espai de pas destinat al trànsit de vianants, o trànsit mixt de vianants i vehicles el recorregut dels quals permeti accedir als espais d'ús públic i edificacions de l'entorn”. En aquest sentit, l'edil ha de Qualitat dels Serveis Urbans destacat la dificultat que comporten els guals, rebaixos i ressalts en voreres per facilitar l'accés de vehicles als guals i que són un inconvenient per al vianant, sense cap altra alternativa que la de compartir els espais de trànsit. Aquesta dificultat és la que va portar a identificar els casos en què un gual havia quedat sense ús i, per tant, a procedir de manera progressiva a l'eliminació dels rebaixos i ressalts, tornant així les voreres al seu estat original millorant el trànsit de vianants .

Una altra de les circumstàncies detectada a les revisions va ser la de voreres sense executar o bé sense l'acabat definitiu en solars que es van quedar sense construir, donant com a resultat un itinerari discontinu i amb grans

problemes daccessibilitat. També han estat inclosos al programa trams de vorera en mal estat que necessitaven la reposició completa del paviment.

Les obres executades fins a la data són les ubicades a Avinguda Delfina Viudes, Carrer Xiva, Zoa, Sant Pasqual, Yeste, Clement Gosálvez amb Carrer Tomillo, Joaquín Chapaprieta, Heraclio i Patricio Pérez.

En execució es troben les següents obres al Carrer del Mar amb Carrer Concordia, Carrer Farigol amb Avda. Corts Valencianes, Carrer Azorín, Rambla Juan Mateo i Avinguda Gregorio Marañón.

I quant a les obres que s'iniciaran properament, seran les situades al Carrer Urbà Arregui, Bergantín, Gabriel Miró, Fra Luis de León, Ariadna, Afrodita, Avinguda Torreblanca, Carrer Anglaterra, Sant Miquel de Salines, Jove Pura, Marconi , Geranis, Concòrdia, Iradier, Cavaller de Rodes, Tirso de Molina amb Carrer Gabriela Mistral, Carrer Ramón Freixa, Dr. Waksman amb Carrer Echegaray, Carrer Suècia i voreres públiques de la Urbanització Llac Jardí 2.

Els treballs per a la millora dels itineraris per als vianants i l'accessibilitat van ser iniciats per la mercantil Pastor Medina, a través d'un contracte per a la reparació de diverses voreres i per a la restitució de guals. Actualment cal afegir a totes aquestes actuacions, les que els darrers dies ha iniciat l'empresa Orthem, adjudicatària i responsable de la conservació i el manteniment de les vies públiques.

Sandra Sánchez ha conclòs dient que aquestes obres suposaran l'inici d'un canvi molt important per a tots els ciutadans, principalment per a persones amb diferents capacitats i problemes de mobilitat.