Adjudicat el contracte de la redacció del projecte de reorganització de la Torreta III - Punta de la Víbora

L'Ajuntament pretén completar la urbanització del sector i reposar les infraestructures degradades que en necessiten la reposició i l'adaptació a les condicions establertes per la legislació vigent
02.04.2023
adjudicado_contrato_redacción_proyecto_torreta_iii_punta_la_vibora_torrevieja
Ahir va ser aprovat a la Junta de Govern Local l'adjudicació del contracte de la redacció del projecte de reurbanització de la Torreta III – Punta de la Víbora, basat en l'Acord Marc, per un import de 525.870 euros (IVA inclòs). El termini dexecució de la redacció daquest projecte és de 4 mesos.

Es tracta d'una urbanització que es va crear a principis dels anys 80 i que actualment es troba en un estat deficient de conservació, per la qual cosa des de l'Ajuntament de Torrevella es pretén completar la urbanització del sector i reposar les infraestructures degradades que en necessiten la reposició i adaptació a les condicions establertes per la legislació vigent, amb lobjectiu de solucionar els problemes que es generen a la zona, millorant la qualitat de vida i els serveis dels veïns.

El projecte de reurbanització compta amb tres línies dactuació:

-FORMACIÓ DE NOUS VIALS. Es planteja la creació de 2.095 metres lineals de nou viari, incloent-hi la infraestructura de serveis corresponent com a aigua potable, clavegueram, enllumenat públic, mobiliari i jardineria.

-ESTUDI DE L'ESTAT DELS ACTUALS VIALS. Realització d‟un estudi de l‟estat actual de les infraestructures existents, les deficiències d‟aquestes i una proposta amb les millores plantejades segons les necessitats actuals i la normativa vigent en la matèria. Revisió i compleció de les infraestructures de distribució daigua potable, sanejament, distribució denergia elèctrica, il·luminació i mobiliari urbà. Tot això en un total de 49.059 m2 de superfície viària on es definiran totes les obres a executar per condicionar aquests vials des del punt de vista de la integració urbana, supressió de les barreres arquitectòniques i creació dotació suficient d'aparcaments i altres serveis.

-EQUIPAMENT A EXECUTAR. Es planteja urbanitzar la zona verda en una superfície de 75.000 m2, respectant en tot moment l'afecció natural que pugui tenir amb les Llacunes de Torrevella, d'acord amb la legislació autonòmica vigent establerta al PORN i PRUG. Vist una proposta de zona verda que aporti una solució atractiva i integradora a l'àmbit, a més d'establir una connexió amb la via verda de Torrevella (antiga via del ferrocarril).