Comencen les obres de reparació de la Senda Peatonal de La Mata

Les obres compten amb un import dexecució de 3.929.612,38€ (IVA inclòs), sent el termini dexecució dun any, actuant-se sobre una superfície total de 1.317 metres lineals
19.09.2023
obras
L'alcalde ha indicat que espera que abans del començament de l'estiu que ve les principals actuacions estiguin completament executades, per així oferir un servei òptim als milers de turistes i residents que gaudeixen d'aquest passeig de la platja de La Mata

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, juntament amb la regidora d'Infraestructures i Gestió Urbanística, Sandra Sánchez, el regidor de Platges, Antonio Vidal, i representants de l'empresa adjudicatària ORTHEM-ABALA TORREVELLA, ha visitat les obres de reparació de la Senda Peatonal de La Mata, que van començar ahir, i que compta amb un import d'adjudicació de 3.929.612,38€ (IVA inclòs), en haver aplicat una baixa del 10% al preu de licitació. El termini dexecució daquestes obres esperades és dun any i sactuarà sobre una superfície total de 1.317 metres lineals.

L'àmbit de desenvolupament dels treballs a emprendre comprèn la superfície discontínua d'ocupació del passeig marítim existent entre el límit dels termes municipals de Torrevella i Guardamar del Segura, fins a la delimitació entre el Parc Molino de l'Aigua amb el Sector P-4, Molino Blanc.

L'actuació no és continua i està dividida en tres trams:

*TRAM NORD, entre el límit nord del terme municipal i la Plaça Encarnació Puchol, tenint una longitud de 306,25 metres lineals.

*TRAM CENTRE, entre el sud de la Plaça d'Encarnació Puchol i l'Avinguda dels Europeus, i compta amb una longitud de 658,85 metres lineals.

*TRAM SUD, es localitza íntegrament al Parc Molí de l'Aigua, tenint una longitud de 352 metres lineals.

La regidora d'Infraestructures i Gestió Urbanística ha informat que amb l'execució d'aquestes obres es pretén realitzar la reparació integral de la senda de vianants als trams nord i centre, construïda originalment amb tarima de fusta, i la reparació puntual i superficial del paviment de la zona sud. Així mateix, es pretén dur a terme la renovació de l'enllumenat públic als tres trams per models amb tecnologia LED.

Després de nombroses reunions i diferents propostes dirigides a Costes, l'Ajuntament de Torrevella ha obtingut l'autorització definitiva per mantenir pràcticament el traçat existent, excepte en quatre punts indicats expressament als informes del Servei Provincial de Costes, en què requereix traslladar a zona de servitud de trànsit parteix del camí original i també serveis d'aigua potable i sanejament, per estar ocupant actualment el Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT).

Quant a la solució constructiva, es renovarà l'actual camí amb una altra d'aparença “fusta”, ecològica i desmuntable, aconseguint així reduir el manteniment i obtenir una durabilitat més gran. El paviment serà de fusta tecnològica amb tres tipologies estructurals, la primera amb distància entre eixos dels pilons de 2,20 metres, la segona amb distància entre eixos de 1,90 metres i la tercera tipologia una estructura horitzontal recolzada directament a la sorra. La solució en tots tres casos consisteix a crear una plataforma rígida formada per mòduls de 3 metres d'amplada i 2,90 metres de longitud.

La solució adoptada a l'obra garanteix la sostenibilitat i el reciclatge, atès que en la producció i subministrament del material s'utilitzen matèries primeres, combinant un 70% de productes reciclats de fusta de pi amb un 30% de polietilè d'alta densitat, cosa que contribueix a reduir la tala de boscos i les emissions de CO2.

Una altra actuació singular que contenen les obres és la demolició al tram sud d'una passarel·la construïda originalment en formigó imprès, que se substitueix per una passarel·la de fusta d'una longitud aproximada de 120 metres, per adequar-se millor a l'entorn del Parc Natural.

Les obres arrencaven ahir al tram centre, concretament a l'Avinguda dels Europeus i avançaran en direcció cap a La Plaza Encarnación Puchol, per no afectar en aquestes dates els comerços amb terrasses que encara aprofiten el bon clima.

Finalment, el termini previst per a l'execució de la totalitat de les obres és d'un any, tot i que l'alcalde de Torrevella ha informat que l'Ajuntament estudia l'opció de dur a terme recepcions parcials de les obres, per anar obrint els ciutadans trams que es vagin executant. A més, Eduardo Dolón ha indicat que espera que abans del començament de l'estiu que ve les principals actuacions estiguin completament executades, per així oferir un òptim servei de qualitat als milers de turistes i residents que gaudeixen d'aquest passeig de la platja de la Mata.