A bon ritme les obres de reparació estructural de l'IES Libertas

27.09.2023
obras

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat pel regidor d'Educació, Ricardo recuero, i el director del centre escolar, Julio C. Jiménez, ha visitat les obres de reparació estructural de l'IES núm. 1 Libertas, que compten amb una inversió de 274.649 ,73 euros (IVA inclòs).

Les obres, que van començar a meitat del mes de setembre, estaran finalitzades després de les festes nadalenques, perquè així la comunitat escolar entri al centre el gener del 2024 funcionant amb total normalitat.

Aquestes obres de reparació estructural de l'IES Libertas tenen com a finalitat solucionar la problemàtica que existia en aquest aulari com la manca de ventilació i la recollida d'aigües pluvials, que van provocar la destrossa dels pilars d'estructura. A més, les obres dexecució inclouen lampliació daquest mòdul escolar. La solució ràpida d'aquests problemes també està relacionada amb una millor oferta educativa per atendre les necessitats d'escolarització existents.

Així mateix, les actuacions que s'estan executant suposa també la tranquil·litat dels membres de la comunitat educativa de trobar-se en un centre segur, sense haver d'estar alerta (més que en altres centres) la tremolor sísmica més mínima.

Finalment, cal recordar que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat va delegar a l'Ajuntament de Torrevella aquesta actuació de reparació estructural i ampliació d'aulari en execució del que disposa el Decret Llei 5/2017, de 20 d'octubre del Consell, pel qual s'estableix el règim jurídic de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, l'ampliació, l'adequació, la reforma i l'equipament de centres públics de la Generalitat.