Al març finalitzen les obres de la bassa de laminació d'aigües pluvials al costat de la N-332, a la urbanització Doña Inés

La superfície de la bassa de laminació és de 4.533 metres quadrats i la profunditat mitjana ascendeix a 3,2 metres, i el pressupost d'execució és de 570.505 euros (IVA inclòs)
15.02.2024
EN MARZO FINALIZAN LAS OBRAS DE LA BALSA DE LAMINACIÓN DE AGUAS PLUVIALES JUNTO A LA N-332, EN LA URBANIZACIÓN DOÑA INÉS
Amb aquesta ampliació es disposarà d'una major capacitat d'emmagatzematge (14.000 m3) per a les aigües procedents de les obres de drenatge transversal existents, minimitzant les inundacions a la urbanització Doña Inés ia la carretera N-332

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, la regidora de Serveis Urbans, Sandra Sánchez, el gerent d'AGAMED, Jorge Ballesta, la gerent adjunta, Gemma Cruz, i el Cap d'Obres d'AGAMED, Miguel Mazón, han visitat avui al matí les obres d'ampliació de la bassa de laminació d'aigües pluvials al marge esquerre de la carretera N-332, a la urbanització Doña Inés. Unes obres que van començar el juliol del 2023, que rep les aigües procedents de la bassa de laminació annexa al recinte dels Mercats i de la cuneta del marge est de la N-332, i que estaran totalment finalitzades durant el proper mes de març .

La bassa disposarà d?una capacitat d?emmagatzematge de 14.000 m3 per minimitzar els episodis d?inundacions que pateixen els veïns d?aquesta zona de Torrevella. Per tal de minimitzar les inundacions a la urbanització Doña Inés i donada l'envergadura dels cabals vessants cap a la zona on s'ubica la bassa de laminació, es va considerar necessària l'ampliació de la bassa de laminació existent, de manera que es disposi d'una major capacitat demmagatzematge (14.000 m3) per a les aigües procedents de les obres de drenatge transversal existents. D'aquesta manera, es minimitzaran les inundacions a la urbanització Doña Inés ia la carretera N-332.

La superfície de la bassa de laminació projectada és de 4.533 metres quadrats i la profunditat mitjana puja a 3,2 metres. El pressupost global dexecució puja a 570.505 euros (IVA inclòs).

Per a la construcció d'aquesta solució hidràulica s'han dut a terme diferents tasques, que han inclòs el rebuig i el desbrossament de la parcel·la, així com l'excavació i el desmunt de terres necessàries. A més, s'ha format una rampa d'accés al fons de la bassa i s'han perllongat les conduccions de les obres de fàbrica transversals existents fins al llit de la nova bassa.

Així mateix, s'han realitzat terraplens de coronació de la bassa i s'han executat revestiments als talussos mitjançant escullera de mida mitjana. També s'ha pavimentat una rampa d'accés i s'ha preparat la llera de la bassa amb la formació de camins preferents per a l'aigua i la creació d'illes i escocells, delimitats per vorades.

A més d'aquestes actuacions, s'hi ha instal·lat una xarxa de reg i s'estan fent tasques de plantació i jardineria per millorar l'estètica de la zona, així com bancs, pipican, etc. per al gaudi dels veïns de la zona. Per delimitar i protegir l'àrea, es col·locarà una tanca ecològica al lateral oest, formada per rotllos de fusta encastats en una base de formigó, i s'instal·larà una porta corredissa d'accés.

És important destacar que l'ampliació de la bassa de laminació s'ha fet a cel obert i té una profunditat màxima aproximada d'excavació de 2,50 metres. La capacitat demmagatzematge és aproximadament de 14.000 m3.

També han seguit les indicacions del Ministeri de Foment per dissenyar els canals de formigó armat, que permetran un correcte drenatge de les aigües cap al punt de cota més baixa de la bassa.