L'Ajuntament obrirà un local per donar cabuda a l'ajuda humanitària per a Ucraïna

La secretària de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella, Natalia Xhezhnyasvska, ha informat que és molt necessària la donació de menjar enllaunat, roba com mitjons, mantes, sacs de dormir i roba tèrmica en general
01.03.2022
ucrania
Representants de 22 Ong locals han participat en una reunió convocada per l'Ajuntament de Torrevieja per coordinar la recepció d'ajuda humanitària que s'enviarà al poble ucraïnès, que està patint l'actual conflicte bèl·lic. La regidora d'Ong´si Voluntariat, Concha Sala, al costat dels regidors de Residents Internacionals, Gitte Lund; de Participació Ciutadana, Immaculada Montesinos i Benestar Social, Tomás Ballester, ha anunciat que l'Ajuntament facilitarà un local on se centralitzarà l'arribada de tot el material que sigui lliurat per a aquesta finalitat i que estarà atès per voluntaris de les diferents Ong ´s de Torrevella.

Tots ells col·laboraran amb l'Associació d'Ucraïnesos a Torrevella que ja fa diversos dies que desenvolupa aquesta mateixa tasca a la seva seu del carrer Pedro Lorca, núm. 138, on estan rebent donacions. Les mateixes s'estan traslladant diàriament des de Torrevella fins a la frontera d'Ucraïna amb Polònia.

A la trobada ha estat present la secretària de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella, Natalia Xhezhnyasvska, que ha detallat que una de les necessitats més imperioses és l'econòmica “per a l'adquisició de material que necessiten a Ucraïna”. Per això tenen previst obrir els propers dies un compte bancari que faran públic. També ha assenyalat que cal la donació de menjar enllaunat, roba com mitjons, mantes, sacs de dormir i roba tèrmica en general.

A la reunió s'ha considerat la possibilitat de poder atendre l'acollida a Torrevella de refugiats que es pugui produir en els propers dies i per això s'han contemplat diverses opcions que s'aniran perfilant els propers dies.

La secretària de l'Associació d'Ucraïnesos també ha assenyalat que a Torrevella han quedat un nombre indeterminat de persones d'Ucraïna que s'havien desplaçat a la ciutat com a visitants i que han vist impossibilitat la tornada als països d'origen.

En aquest sentit també s‟ha posat de manifest que es tracta d‟un col·lectiu que també serà atès per les diferents accions de solidaritat que han començat.

Els representants de l'Ajuntament de Torrevella, juntament amb els de les ONG locals han posat de manifest la seva disponibilitat per emprendre les tasques de coordinació d'ajuda humanitària.